Bild
Nästa artikel

VW Polo GTI med 180 hk

Nyheter

Biltillverkarna fortsätter att dela ut smågodis inför Genèvesalongen 4-14 mars. Senast ut är nya Volkswagen Polo GTI: 180 hästkrafter lovar kul!

Även om den kanske inte är den eldigaste vagnen på marknaden så har den senaste generationen av Volkswagen Polo rönt mycket uppskattning för sin kapacitet och mognad - inte minst sedan den utnämndes till Årets Bil 2010.

Men nu är det slut med mognad. I nya GTI-modellen får Polo 180 hästkrafter. Det är samma motor som i Seat Ibiza Cupra, en 1,4-liters direktinsprutad fyra med både mekanisk kompressor och turbo.

Med en sjuväxlad DSG dubbelkopplingslåda ska sprinten 0-100 km/h gå på 6,9 sekunder och accelerationen lär inte avta förrän vid 230 km/h. Allt till en förbrukning på 6,0 l/100 km.

En ny djup frontspoiler ackompanjeras av en rutgrill med röda horisontella ränder och bilen står på sjuttontumsfälgar. Sportstolar, självklart, och en del annat småpynt skiljer inredningen i GTI från sina svagare syskon.

Leveranserna startar i sommar och då kommer också prisbilden att bli klar.
Taggar: Nyheter
VW Polo GTI med 180 hk
VW Polo GTI med 180 hk
VW Polo GTI med 180 hk

Kommentarer

#1
Marcus Tullius Cicero
2010-02-18 16:50

Volkswagen har ju inte ens börjat leverera GT modellen med 1,2TSI motorn ännu. Jag undrar om det har problem?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.