Bild
Nästa artikel

Volkswagen Golf R bjuder på sig själv

Nyheter

Äntligen har vi fått klämma på nya Volkswagen Golf R. Snålare, starkare och en extremt underhållande motorkaraktär gör att mungiporna möts vid det resta nackhåret.

Som så många andra nya bilar lanseras Volkswagen Golf R med snåla budskap, men ett par rader längre ner i pressmaterialet lyser ambitionerna igenom. Modellen slår sin föregångare Golf R32 på fingrarna på samtliga ronder, både de känslomässiga och rent ekonomiska. Noll till 100 km/h går på 5,5 sek med DSG-låda vilket innebär en sekund lägre än för pensionerade Golf R32. Sexan har ersatts av en turboladdad fyra på två liter (TSI), vilken är överlägsen både på favoritvägen och i plånboken. Dessutom har vridmomentet och effekten i Golf R höjts till 350 Nm respektive 271 hk.

De riktiga fördelarna med Volkswagen Golf R går dock inte att ta del av förrän du hoppar in i bilen. Inredningen håller hög klass, precis som vi är vana vid och styrkänslan är fenomenal. Motorns karaktär tar fram det värsta inom dig och innan du vet ordet av har du nått slutet på favoritvägen, oavsett underlag.

Du som vill veta mer om Volkswagen Golf R kan läsa den fullständiga rapporten i Automobil 4.2010 - ute i handeln den 13 april.
Taggar: Nyheter
Volkswagen Golf R bjuder på sig själv

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.