Bild
Nästa artikel

Audi RS5 debuterar i Genève

Premiär!

Högvarvig V8 sätter fart på Audis senaste RS-modell.

Audi RS5 blir en av lockelserna när Genèvesalongen öppnar 4 mars. Den nya medlemmen i Audis RS-familj är propppad med nya grepp men milt förändrad på utsidan. Den nya grillen och spoilern med stora luftintag är de mest synliga kännetecknen på Audi RS5.

V8-motorn på 4,2 liter presterar 450 hk, gott nog för 0-100 km/h på bara 4,6 sekunder. Maxeffekten nås vid hela 8 250 r/min, medan maxvarvet är 8 500 r/min. Högt för en V8-motor!

Motorn är bekant från bland andra Audi R8 men har vidareutvecklats för bland annat lägre friktion, ett av de grepp som förklarar den förhållandevis låga förbrukningen, 10,8 l/100 km.

Största nyheten i Audi RS5 är ändå att man slopat torsendifferentialen för fördelningen av drivkraften mellan fram- och bakvagn. Audi har ersatt den med ett elektroniskt för att fördelningen ska kunna styras, som mest med 70 procent av kraften till framhjulen eller 85 procent till bakhjulen. Normalfördelningen är 60 procent fram och 40 bak.

Läs mer om nya Audi RS5 i Automobil 3.10, i handeln 9 mars!
Taggar: Nyheter
Audi RS5 debuterar i Genève
Audi RS5 debuterar i Genève
Audi RS5 debuterar i Genève
Audi RS5 debuterar i Genève
Audi RS5 debuterar i Genève

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.