Bild
Nästa artikel

Audi R8 med mer mos hos ABT

Genève 2010

Audi R8 är knappast någon slöhög, men ingenting är heligt när tyska trimfirman ABT tar fram skruvmejslarna. Resultat: 620 hästkrafter!

Tyska ABT förtjänar att tas på allvar när de pillat på Audi R8. Inte minst för att det är just ABT som ligger bakom utvecklingen av Audi R8 LMS, den GT3-racer som tävlar i FIA:s endurance-VM.

Så när de släpper en gatversion av racerbilen, ABT R8 GT R, kan man räkna med att en och annan racerdetalj slunkit med i konstruktionen. Det är i alla fall vad ABT själva säger, erfarenheterna från motorsporten är en del av designen.

ABT R8 GT R är självklart vässad, till 620 hästkrafter ur V10:an närmare bestämt. Men de har också jobbat med att sänka vikten och GT R är 100 kg lättare än utgångsmaterialet. Kolfiberdelar i karossen och sidorutor i Makralon är ett par av besparingsåtgärderna.

Även på insidan märks racingarvet: sportstolar från Recaro, fyrpunktsbälten, störtbåge och kolfiberratt är några av ledtrådarna. Självklart har däcksutrustningen uppgraderats också. På nittontumsfälgarna sitter mjukt gummi i form av Michelin Sport Cup-däck.
Taggar: Nyheter
Audi R8 med mer mos hos ABT
Audi R8 med mer mos hos ABT
Audi R8 med mer mos hos ABT

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.