Bild
Nästa artikel

Världens snabbaste med fyra dörrar?!

Bugatti 16 C Galibier

Bugatti Galibier i ännu mer närbild, inside and out. Ultrasupersedan som blir din för under miljonen och är god för ett bra stycke över 350 km/h.

Bugatti 16 C Galibier kan bli världens snabbaste fyrdörrars ultralyxsedan någonsin - om den går i produktion. Hur det blir med den saken vet tills vidare bara de styrande inom VW-koncernen i Wolfsburg men ett beslut väntas nu i vår. För att hålla grytan kokande - Galibier är inte purfärsk utan visades på Frankfurtsalongen 2009 - släpper Bugatti nu en binge extra bilder på den rakt igenom extrema skapelsen. Inredningens närmast fransk-klassicistiska stil trotsar allt annat och, handen på hjärtat, visst har du alltid velat ha en bil med åtta avgasrör?

Denna gång är Galibier klädd svart i stället för blå/silver-kombinationen som draperade konceptbilen från Frankfurtsalongen. De tekniska - och knapphändiga! - uppgifterna kvarstår: motorn är samma W16 på 8,0 liter som driver Bugatti Veyron, men här med endast två turboaggregat i stället för Veyrons fyra. Maxeffekten i Galibier 16 C torde räcka i alla fall, ca 800 hk.

Produktionen av Bugatti Veyron är planerad att upphöra 2012 och om ett produktionsbeslut för Bugatti Galibier kommer kan tillverkningen i Molsheim starta året därpå. Räkna med att bilen kommer att kosta minst 900 000 - pund.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Henrik
2010-03-17 11:20

Jag vill verkligen tycka om den, men det går inte. Den är tio gånger dyrare och har dubbelt så mycket hästkrafter som Maserati Quattroporte, men det är ändå en Quattroporte som jag drömmer om. Då kan inte Bugatti ha lyckats riktigt, eller så är jag bara dum i huvudet.

#1
Leif R.
2010-03-18 20:08

OJ OJ vill ha! snälla gud! gör mig till multi miljornär för jag måste ha en Bugatti.

Hoppas att man beslutar att sätta denna vackra
Bugatti i produktion.
Viva Bugatti!

#1
Conny
2010-03-18 23:49

Snäppet över borde väl bli ett eget tågset med möjlighet att själv bestämma avgångs tiderna

#1
typ
2010-03-21 20:12

frontbilden ska jag nog skriva ut och klistra i bakspeglarna på bilen min... MUMMA!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.