Bild
Nästa artikel

Superbåt med egen superbil

Dyrt

Det finns biltillverkare som spänner musklerna till det yttersta för att bygga superbilar. Och så finns Strand Craft, där superbilen är blott en accessoar.

En trettioåtta meter lång lustjakt, vad gör den hos Automobil? Svaret finns i aktern, där Strand Craft 122 har ett garage. Med en superbil.

Den följer med som, öh, jolle, den 880 hästkrafter starka superbilen som hör till båten. Och nej, man kan inte köpa bara bilen, utan för Strand Craft är båten huvudnumret. Dubbla Rolls-Royce-motorer på sammanlagt över 14000 hästkrafter ser till att kunderna kan fläska fram i 55 knop på sjön. Jollen, förlåt, bilen är ännu snabbare med en teoretisk toppfart på 370 km/h. Eller 200 knop, som styrman säger.

Måste du fråga så har du inte råd. Inget pris är angivet, men båtar i den här klassen kostar mer än någon bil någonsin gjort.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.