Bild
Nästa artikel

Så kör du stridsvagn till vardags!

Skottsäker!

Shadow Hawk är drömbilen för dig som är livrädd för det mesta.

Hummer och alla andra äventyrsbilar kan ta sina marschkängor och kamouflagekläder och komma hem från öknen för gott: Shadow Hawk är redo att ta över som världens mest extrema äventyrsprestandasäkerhetsbil.

Shadow Hawk ska byggas i Colorado, USA, i tio exemplar per år. Den har ett chassi av titan, fjädringsväg på över en meter och hjul som mäter 40 tum på höjden (en meter!) och 22 tum på bredden. Tillverkaren garanterar att man utan problem kan klättra över personbilar som blockerar gatorna och dessutom motstå långvarig beskjutning. Shadow Hawk är givetvis vattentät och har mekanismer för att vända sig själv på rätt köl efter rundslagning eller kantring.

I den benpansrade hytten erbjuds all tänkbar ultrakomfort och lyx för upp till fyra åkande (i fyrdörrarsversionen) och Shadow Hawk fungerar dessutom som supersäkert campingtält, oavsett om fienden heter tiger, elefant eller terrorist. Kyl, frys och mikrougn ingår förstås och bland extrautrustningen återfinns nattsiktskamera, satellittelefon och -tv, winsch, periskopkamera och syretankar ("Cockpit breathing system").

Motorn är passande kraftig, en 7,8-liters direktsinprutad V8 turbodiesel på inte mindre än 1 100 hk och 2 450 Nm vridmoment. Kraften kan portioneras individuellt till respektive hjul i spannet 0 till 100 procent. Priset är inte avslöjat men leta upp den stora plånboken om du fattar tycke för en hök i garaget.

Mer om den makalösa manicken hittar du på www.shadowhawkvehicles.com
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
MIKE
2010-02-03 17:34

En Hummer kommer alltid att vara en Hummer kommer alltid att vara en fel bil kommer alltid att vara en knasig produkt kommer alltid att vara en hög skräp. En Hawk däremot. Där snackar vi modellen som gick hela vägen. Ingen förklädd shoppingdroska där inte. Hummer? Bah! Hawk? Bu! Jag gjorde nästan i brallan.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.