Bild
Nästa artikel

Racerbil i fickformat

Hyperkul!

Hyper Pro Racer är en riktig racerbil i fickformat och kostar inte mer än ca 200 000 kronor. Nu vill vi se den i Sverige!

Hyper Pro Racer ser ut som det absolut roligaste man kan tänka sig på fyra hjul: en riktig racerbil i bonsaiformat, som om Ariel Atom fått en liten och väldigt ilsk lillasyster.

Skapelsen väger inte mer än 160 kg och hela rasket med racingutrustning och bensindunk kan knökas in i en familjebuss av hyfsat format.

Trots storleken är det seriösa doningar rakt igenom. Motorn är en encylindrig fyrtaktare på 60 hk, hämtad från en Yamaha offroad-mc. Ramen är en stabil rörkonstruktion, i storlek ungefär som en vinterrock åt föraren. Hjulupphängningen fram har dubbla triangellänkar, pushrods och en så kallad monoshock från svenska Ã-hlins. Bakhjulen är upphängda i svängarmar och däcken är hämtade från en Superkart.

Enligt uppgift på företagets hemsida fanns en ritning på Hyper Pro Racer på kontorsväggen i tio år innan någon kom förbi och sade "Why don't we build one of these?". Sagt och gjort, inte en dag för tidigt! Tills vidare antar vi att den är olaglig på svenska vägar - men på svenska banor?

Läs mer om Hyper Pro Racer www.hyperracer.com

Taggar: Nyheter
Racerbil i fickformat
Racerbil i fickformat
Racerbil i fickformat
Racerbil i fickformat

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.