Bild
Nästa artikel

Mercedes F 800 kör själv

Genève 2010

Med konceptbilen F 800 visar Mercedes hur deras framtid ser ut: slank och smäcker. Och föraren sätts i passagerarsätet.

Trots allt känns Mercedes fyrdörrarscoupé CLS fortfarande färsk, men i jämförelse med nya konceptbilen F 800 Style Research Vehicle framstår den som en forntida artefakt. 

Med F 800 Style pekar Mercedes i vilken riktning märkets sedansegment kommer ta vägen i framtiden. Hjulbasen gränsar till tre meter och bredden är 193 cm. Det är väsentligt mer än vad som är gällande i klassen i dag. Därmot är längden inte mer än 475 cm, vilket får anses som högst måttligt. Med en effektiv möblering av det tekniska innehållet ska det finnas gott om plats för både passagerare och olika drivsystem.

De som särskilt nämns är bränsleceller och plug in-hybridsystem. Mest slående är kanske inredningen, där material som trä, tyg och Alcantara samsas i svängande former där fanér limmats på kolfiberstomme. Jo just det, den kan styra själv också i hastigheter upp till 40 km/h.
Taggar: Nyheter
Mercedes F 800 kör själv
Mercedes F 800 kör själv
Mercedes F 800 kör själv
Mercedes F 800 kör själv
Mercedes F 800 kör själv

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.