Bild
Nästa artikel

Lotus senaste busbil

Nyheter

Anrika sportbilsmärket Lotus ägs av malaysiska Proton. Nu har mamma bett om hjälp och resultatet är Proton Satria Neo R3 Lotus Racing edition.

Är det någon som minns Talbot Sunbeam Lotus? Det var en bakhjulsdriven utmanare till Golf GTI som med motor från Lotus på 160 hästkrafter kunde sprinta från 0-100 km/h på 6,6 sekunder.

Nu är äntligen efterföljaren här. Malaysiska Proton tillverkar i normala fall transportkartonger för den inhemska marknaden, men äger också den brittiska sportbilstillverkaren Lotus. Och den senaste modellen från Proton har Lotus fått sätta tänderna i.

Resultatet är Proton Satria Neo R3 Lotus Racing edition. Med 145 hästkrafter under huven kanske den inte är den allra hetaste shoppingvagnen på marknaden (den utmärkelsen lär gå till Ford Focus RS 500). Men med stötdämpare från Ã-hlins och bromsar från AP Racing visar Proton Satria Neo R3 Lotus Racing edition (puh!) ändå på viss seriositet och fokus har tydligt legat på väghållning.

Priset för härligheten är 115000 malaysiska ringgit, motsvarande ungefär 275000 svenska kronor.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.