Bild
Nästa artikel

Lamborghini ska banta

Nyheter

Lamborghini har länge legat i hästkraftsracets framkant. Från och med nu ska de i stället fokusera på låg vikt. Det lovar gott för sportbilsälskare!

Lamborghini är för feta och ska därför sättas på en strikt diet. Utvecklingsavdelningens fokus ska flyttas från hästkraftsjakt till viktkontroll. Det rapporterar den Detroitbaserade tidningen Autoweek i sin webbupplaga. Från och med nu ska prestandaförbättringar ske genom viktminskning, inte genom ökad effekt.

-Vikteffektförhållandet kommer att vara nyckelfaktorn, säger Lamborghinis utvecklingschef Maurizio Reggiani till tidningen. Bantningen kommer att ske med hjälp av ökad användning av kompositmaterial i stället för de höghållfasta stålsorter Lamborghini hittills använt i stor utsträckning.

Den låga vikten ska inte bara ge bilarna förbättrad prestanda. Även bränsleförbrukning och utsläpp ska minskas med hjälp av bantningen, vilket inte minst är en följd av krav från myndigheter.

Vi kan alltså räkna med att den kommande ersättaren till Murciélago kommer vara lättare än sin föregångare och att den trenden kommer att fortsätta i kommande modeller från märket.
Taggar: Nyheter
Lamborghini ska banta

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.