Bild
Nästa artikel

Lamborghini bantar Gallardo Spyder

PREMIÄR

Nu blir Gallardo Spyder en Superleggera. Men den heter Performante istället. Hängde du men?

Lamborghini har verkligen satt fokus på lättvikt. Det visar man tydligt med senaste konceptbilen, Sesto Elemento, som för övrigt är bekräftad för produktion. Största vinsterna gör man genom att göra allt fler komponenter av kolfiber.

Men även existerande modeller kan banta – och vips har man utökat modellutbudet en aning. Så här har du nu Gallardo LP 570-4 Spyder Performante.
Modellen skulle i princip ha kunnat heta Superleggera som sitt täckta syskon. För det man har gjort är att banta bort 65 kg från ”vanliga” Spyder. Torrvikten är nu 1 485 kg.

Trots att bilen är lättad väljer Lamborghini att även trimma den, som namnet avslöjar. Denna Specialspyder har precis som Superleggera 570 hk. Det är tio upp jämfört med LP 560-4 Spyder.
Vad som däremot går neråt är tiden för stinten till 100 km/h. Vi snackar visserligen bara om en sänkning med 0,1 sekunder. Men 0-100 km/h på 3,9 låter ju bättre än 4,0. Eller hur?
Toppfarten på 324 km/h, med suffletten uppfälld, är den samma som för LP 560-4 Spyder.

Performante särskiljer sig tack vare aerodynamikpaketet som hämtats från Superleggera. Djupare frontspoiler, fenor längs tröskellådorna och vinge samt markspoiler bak. Du som tycker vingen är lite för vulgär kan vara lugn, den är tillval.
Men tyvärr är tung lyx som elfönsterhissar och luftkonditionering standard. Likaså är automatlådan e.gear standard men kunder som önskar manuell version kan få detta utan pristillägg.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.