Bild
Nästa artikel

Hispano Suiza till Genève!

Comeback!?

Klassiskt lyxmärke från förr visar konceptsuperbil med space frame.

Gamla spansk-franska lyxmärket Hispano Suiza kan bli en av sensationerna på Genèvesalongen om ett par dagar. Ett superbilskoncept kallat Hispano Suiza Supercharged V10 med dubbla kompressorer och 750 hk ska avtäckas. Bilen har förutom motorlikheten vissa drag av Audi R8 och enligt förhandsuppgifter är produktionsstarten planerad redan till sommaren.

Namnet Hispano ägs av den franska försvarskoncernen SAFRAN så det finns i alla fall en kraftig industri bakom det som ska visas. Bilen har alltså vaga likheter med Audi R8 men om bilarna verkligen delar komponenter är tills vidare inte känt. Konstruktionen uppges i alla fall bygga på en "space frame" i aluminium, precis som Audin, och är fyrhjulsdriven.

Konceptet har rejält format: nästan fem meter lång, två meter bred och ca 125 cm hög. En hybridversion planeras till 2011 och ska få ca 900 hk.

Hispano Suiza grundades redan 1904 och är en av de verkliga konnässörsbilarna i historien, med liten tillverkning och skyhöga priser. Tillverkningen upphörde efter andra världskriget - i alla fall den gången. Under de senaste decennierna har flera mer eller mindre tokiga idéer om en återuppstånden Hispano Suiza visats, kanske går det bättre den här gången?

Genèvesalongen slår upp portarna 4 mars och pågår i två veckor.
Taggar: Nyheter
Hispano Suiza till Genève!
Hispano Suiza till Genève!
Hispano Suiza till Genève!
Hispano Suiza till Genève!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.