Bild
Nästa artikel

Gissa bilen!

Tävling

Som vi skrev i Automobil 4.10 undrar vi vad den Saudiska bilen Gazal-1 bygger på. Gissa och vinn en exklusiv sportbilsbok!

På King Saud University i Riyadh, Saudiarabien, fick en utvald skara av de 70 000 eleverna en morgon förra våren en annorlunda uppgift: tag fram en SUV som passar vårt land och våra förhållanden.

Efter flitiga studier stod Gazal-1 (det betyder gasellen) klar och om du tittade förbi Genèvesalongen nyligen kanske du missade den? Gazal-1 är framtagen tillsammans med Magna Steyr och Studiotorino som varit designkonsulter.

Men någon helt egen skapelse är det dock inte fråga om, kanske kan du se några av dragen från den långlivade ursprungsbilen om du kisar? Ledtråd: Gazal-1 har en europeisk V8 på 5 461 cm3 och 388 hk. Skicka ett mail till red@automobil.se och gissa vad som finns under skalet, första rätta svar får en exklusiv sportbilsbok. Glöm inte att skriva namn och adress!
Taggar: Nyheter
Gissa bilen!
Gissa bilen!
Gissa bilen!
Gissa bilen!
Gissa bilen!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.