Bild
Nästa artikel

Ginetta + Farbio = sant!

Bröllopslycka!

Två engelska sportvagnsspecialister blir en.

Engelska racingmärket Ginetta har i ett raskt drag tagit över ägandet i sportvagnstillverkaren Farbio. Därmed får Ginetta, etablerat 1958, tillgång till en "nyckelfärdig" sportbil för den vanliga marknaden, som komplement till sin omfattande verksamhet inom racing.

Farbio grundades 2005 men försvinner nu som märke. Bilarna i modellserien GTS (som inrymmer tre olika motoralternativ) får Ginettaemblem. GTS-serien är ultrakvicka sportvagnar med kaross i kolfiber och vissa drag av McLaren's nya modell MP4-12C. Motorn är Ford 3-liters Duratec-V6 i olika trimgrader, från 260 hk till 410 hk. Nye ägaren Ginettas vd Lawrence Tomlinson utresluter inte ännu starkare versioner, runt 600 hk,

De nya Ginettabilarna ska heta F i "efternamn", exempelvis Ginetta 400F. Fabrio har tidigare koncentrerat sin försäljning till Japan och Asien, men med Ginettas organisation ska man nu attackera också den engelska hemmamarknaden. Tillverkningen av karosserna ska ske i f d Farbios anläggning i Bath, medan Ginettas produktionsanläggning finns i Leeds.
Taggar: Nyheter
Ginetta + Farbio = sant!
Ginetta + Farbio = sant!
Ginetta + Farbio = sant!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.