Bild
Nästa artikel

Ford Start Concept

Koncept

Kul formgivning, trecylindrig turbo och återvinningsbar plastkaross, det är vad Ford Start Concept bjuder på. Är den en fingervisning om Fords framtid?

Det var på Beijing Motor Show som Ford visade sin Start Concept. Det kan sägas med en gång: Ford Start Concept är inte avsedd för serieproduktion. Någonsin! Men den pekar på vilken riktning Ford kommer att ta de närmaste åren.

Formgivningen är renare och mer harmonisk än effektsökande, ett steg bort från den formgivningsriktning som Ford tidigare haft. Mer intressant är kanske att strukturen är utförd i aluminium och höghållfast stål på ett sätt som ska spara material och vikt.

Karosspanelerna är tillverkade i en återvinningsbar plastkomposit som infärgats och därmed eliminerat behovet av lack. Ytan blir både snygg och slitstark.

Under huven hittar vi den detalj som vi med all säkerhet snart kommer att se hos Fordhandlaren: motorn. Det är en trecylindrig enlitersmotor som överladdats med turbo. Effekten sägs motsvara den hos en 1.6-litersmotor med koldioxidutsläppen ska inte överstiga 100 g/km.
Taggar: Nyheter
Ford Start Concept
Ford Start Concept
Ford Start Concept
Ford Start Concept
Ford Start Concept
Ford Start Concept
Ford Start Concept

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.