Bild
Nästa artikel

Ferrari 599 Hy-Kers - både grön OCH snabbare!

Genève 2010

Det krävdes en Ferrari för att göra hybridbilen både snabbare och snålare än originalet.

Ferrari 599 Hy-Kers är en spännande lösning på den italienska tillverkarens dilemma med EU:s kommande CO2-avgasnormer. Om fyra år ska den genomsnittliga utsläppsnivån i en märkesflotta vara 140 g CO2/km, annars drabbas man av straffavgifter - som säkert hamnar på kännbar nivå även för den som har råd med en Ferrari. Märket låg under 2007 på 430 g CO2/km och har visserligen minskat utsläppen drastiskt med hjälp av nya 458 Italia, men mycket återstår.

Hybriddrivna Ferrari 599 Hy-Kers i montern i Genève är ett radikalt och smart drag: bilen är både snabbare och snålare än "normalversionen". Bilen har en sjuväxlad DSG-låda i förbindelse med en 100-hästars elmotor i bakvagnen.Denna kan både driva bilen ensamt och ge extra "boost" under acceleration. Batterierna är slimmat inbyggda mellan den helt släta undersidan och passagerarutrymmet - inga utrymmesinskränkningar har behövt göras och tyngdpunkten har faktiskt flyttats nedåt ett stycke. "Inget har offrats i köregenskaperna" lovar Ferrari..

Vikten har visserligen ökat ca 100 kg, men Ferraris mål att ersätta varje kg "förlorad" vikt med ytterligare en hästkraft har å andra sidan infriats med råge. Därför är bilen både accelerationssnabbare och snålare än "originalet": accelerationen 0-200 tar 10,4 sekunder, mot 11,0.

Ferrari uppger att hybridsystemet kan appliceras i alla kommande modeller från märket.
Taggar: Nyheter
Ferrari 599 Hy-Kers - både grön OCH snabbare!
Ferrari 599 Hy-Kers - både grön OCH snabbare!
Ferrari 599 Hy-Kers - både grön OCH snabbare!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.