Bild
Nästa artikel

Debut för Honda CR-Z!

Detroit 2010

Äntligen - en efterträdare till sportvagnsklassikern Honda CRX. Nya CR-Z bevisar att en hybridbil kan vara riktigt läskande.

Förutom de fräcka och typiskt Honda-egna linjerna lockar nya CR-Z med spännande hybridteknik. Det är världens första hybridbil med manuell sexväxlad låda. Honda CR-Z är också världens första hybridbil med tre olika körprogram och varierbar mappning för gaspådrag och styrning, men även av klimatanläggningen, stopp- och startsystemet samt graden av ingrepp från hybridsystemet.

Honda CR-Z drivs dels av en 1,5-liters bensinmotor på 124 hk/174 Nm, dels av en elmotor på 14 hk/78 Nm. Elmotorn är placerad mellan den tvärställda motorn och växellådan. Honda anger förbrukningen till 5,0 l/100 km och ett CO2-utsläpp på 117 g/km.

Elmotorn bidrar till en plan vridmomentkurva men med en topp vid 1 500 r/min för stark lågvarvskaraktär. Sportigt avgasljud lovas också.

Kilformen med tvärt avhugget bakparti är i linje med många andra Hondamodeller, både gamla och nuvarande. Den europeiska versionen får varselljus med åtta LED-lampor i fronten och ett litet baksäte som kan fällas undan med enkelt handgrepp.

Europeisk premiär sker på Genèvesalongen i mars och i maj är det tänkt att försäljningen i Sverige ska starta. Pris ännu okänt.
Taggar: Nyheter
Debut för Honda CR-Z!
Debut för Honda CR-Z!
Debut för Honda CR-Z!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.