Bild
Nästa artikel

Bufori Geneva - ska det vara espresso eller té?

Genève 2010

Malaysiska superlyxmärket Bufori slår på stort med lyxbil i Phantomformat, komplett med vattenkokare, kaffebryggning, diskho, champagne …

Bufori Geneva liknar inte mycket annat. En Mercedes-Benz 300 S "Adenauer" från 1960-talets början, korsad med en Rolls-Royce Phantom? Ja, kanske.

Buforis superexklusiva och helt kundorderutrustade bilar byggs i Kuala Lumpur, Malaysia, där familjen Khouri leder det företag som ursprungligen grundades i Australien 1986. Det finns flera modeller på programmet, alla "klassiskt inspirerade".

Bufori Geneva har säregen design, ett chassi i aluminium, handbyggd kaross i kevlar och aluminium, motorteknik från Dodge Challenger (6,1-liters V8, 430 hk), bakhjulsdrift och mängder av udda finesser:

Vad sägs om diskho? Kaffeautomat? Tekokare? Champagnekylare? Allt går att få, kundens plånbok styr. Kikar man noga kan man ana att instrumentpanelen har sin grund i Chrysler 300C men detaljfinishen är ett par klasser högre.

Toppfarten är 260 km/h, 0-100 km/h ska ta 6,0 sekunder. Produktionen startar i juni i år och medan du funderar på din beställning rekommenderar Automobil ett besök på hemsidan, www.bufori.com

Notera särskilt den lilla rutan vad Bufori är och vad Bufori inte är.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Simon 540
2010-03-08 08:53

En av de knasigaste designerna jag sett på 1000 år.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.