Bild
Nästa artikel

BMW vässar 3-serien

Nyheter

För drygt ett år sedan ansiktslyftes BMW 3-serie sedan och kombi. Nu är det dags för coupé- och cabrioletmodellerna.

Modellåret 2010 för med sig nyheter för BMW:s storsäljare 3-serien. Coupé- och cabrioletversionerna ansiktslyfts med ny front och akter, där kanske främst strålkastare och baklyktor särskiljer den från de mer prosaiska sedan- och kombivarianterna. Huven har förlängts med 29 mm för att förbättra fotgängarskyddet. De längsgående veck som introducerades vid ansiktslyftningen på de andra modellerna 2008 finns inte på coupén/cabrioleten, i stället är huven i stort sett slät - ännu ett sätt att skilja varianterna åt.

Motorn i 335i byts ut. Den gamla dubbelturbosexan ersätts av en helt nyutvecklad rak sexa. Fortfarande är den på tre liter och 306 hästkrafter, men mekaniken är ny och den matas av ett enda turboaggregat med så kallad twin scroll-teknik. Det betyder att turbinen har två inlopp, vilket minskar störningar mellan avgaspulserna. Nytt är också att maskinen fått direktinsprutning och BMW:s variabla ventilstyrningsmekanism Valvetronic.

Som om det inte vore nog introducerar BMW också en ny motor i andra änden av prestandaskalan: BMW 320d EfficientDynamics. Motorn är egentligen den samma som i vanliga 320d, men på bekostnad av 20 hästkrafter har bränsleförbrukningen kunnat sänkas till högst måttliga 4,1 l/100 km. Det motsvarar ett koldioxidutsläpp om 109 g/km, väl inom definitionen för miljöbilar.

BMWs 2010:or kommer snart till en försäljningshall nära dig.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.