Bild
Nästa artikel

Baby Cobra - helkul i halvskala

Made in Japan

Japansk byggsats förvandlar Suzuki Cappuccino till legendarisk amerikansk muskelbil i bonsaiformat.

Ytterst få personer rattar en äkta Shelby Cobra och ganska många en mer eller mindre välgjord plastkopia av 1960-talets mest beundrade amerikanska muskelroadster.

I Japan öppnar nu Baby Cobra 40.27 slussarna för att Cobra kan bli snudd på ett folknöje. Skaffa ett exemplar av Suzukis läckra lilla 1990-talsroadster Cappuccino, tag fram stora verktygslådan, ritningarna som låg i botten av stora kartongen och sätt i gång.

Snart har du då en snygg och inte ens tre meter lång kopia av den Shelby Cobra du alltid drömt om. Baby Cobra 40.27 väger bara 650 kg, har 206 centimeter mellan hjulaxlarna och drivs av en trecylindrig så kallad Kei-motor på 660 eller 720 kubik, med effektlägen från 80 till 160 hk. Det räcker antagligen till en duktig dos körglädje. Den minimala karossen är i alla fall 177 cm bred så två får säkert plats.

Om vi räknar rätt motsvarar bilens japanska pris 3 750 000 yen ca 320 000 kronor, en bråkdel av vad du får ge för originalet i skala 1:1.

Gå in på www.baby-cobra.com, tag fram din japanska ordbok och konfigurera ditt drömexemplar nu - det finns massor av läckra utrustningsdetaljer att botanisera bland.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.